Tai, ką lentelės sugeba geriau nei CSS

Yra konkrečių dalykų, ką CSS geba ne taip gerai, kaip lenteliniai išdėstymai.

Tarkim, nori navigacijos juostą juodu fonu ištempti per visą turinio aukštį. Su lenteliniu išdėstymu tai padaryti vieni juokai — tiesiog nurodyk <td> juodą foną.

Galime tai padaryti ir naudodami CSS, bet tai reikalauja skirtingo mąstymo būdo.

Jei mes nurodysime juodą foną mūsų navigacijos divui, juoda spalva tęsis tik kol baigsis navigacija. Daugumoj puslapių turinys būna ilgesnis nei navigacija, todėl tai nėra gerai.

Vietoj to mes galėtume iškloti juodais GIFais juostą mūsų turinio dive, o patį divo turinį pakankamai atitraukti nuo kairio krašto, bet jei mūsų navigacija bus ilgesnė už turinį, tai taipogi neveiks.

Kitas būdas susidoroti, yra iškloti GIFais mūsų <body> foną, kas būtų puiku, kol mūsų <body> fonui neužsinorime kito paveikslėlio.

Arba mes galime apgaubti turinį apgaubiančiuoju div ir tą div iškloti paveikslėliais. Tačiau tai būtų ne semantinio blizgučio pridėjimas mūsų žymėjimui.

Ir, žinoma, išklojimas fono paveikslėliais išvis nesuveiks, jei norėsime navigacijos plotį turėti plaukiančio pločio.

Kaip jau sakėme, yra dalykų, kuriuos lentelės daro geriau nei CSS. Bet galiausiai paklausk savęs, ar visas bagažas, kuris ateina kartu su lenteliniais išdėstymais vietoj duomenų, yra to vertas.